چرا باید سهام بخرم؟

چرا باید سهام بخرم؟

سرمایه‌گذاری در بورس امروزه در دنیا قدم بسیار مهمی در راستای تضمین مالی آینده افراد و کمک به تأمین مالی شرکت‌ها است؛ این جمله به همان مزیتی اشاره می‌کند که سبب شده تالارهای معاملات در کل دنیا برای همه افراد جذابیت داشته باشد؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم با مقایسه این روش از سرمایه‌گذاری با سایر روش‌ها به معنای این جملات پی ببریم.

 

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس

مقایسه سرمایه‌گذاری در بورس با ارزهای دیجیتال

در قدم اول سرمایه‌گذاری در بورس را با سرمایه‌گذاری در بازار نوظهوری مقایسه می‌کنیم که شاید بسیاری از شما تنها اسم آن را شنیده باشید؛ بازاری به نام بازار ارزهای دیجیتالی که به نظر خیلی‌ها آینده نه‌چندان دور، جای پول‌های فیزیکی را می‌گیرد؛ بنابراین مقایسه شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو بازار می‌تواند جالب باشد.

سرمایه‌گذاری در بورس، خرید سهام شرکت‌های مختلف و سهیم شدن در سود و زیان آن‌ها است؛ اما سرمایه‌گذاری بر روی ارزهای دیجیتال خرید پول‌هایی است که وجود فیزیکی ندارند و تنها رمزهایی است که در بستر بلاک چین وجود دارند.

بورس و بازار ارزهای دیجیتال هردو بازارهایی هستند که نوسان قیمت در آن‌ها وجود دارد. در این بازارها یک ارز زمانی افزایش قیمت دارد که خریداران زیادی داشته باشد و زمانی قیمتش کم می‌شود که فروشندگان زیاد شود؛ بنابراین صف‌های فروش و صف‌های خرید در میزان سود و زیان سرمایه‌گذاران، تعیین‌کننده است؛ اما در این میان، ارزهای دیجیتال برخلاف بازار بورس که زمان محدودی برای معاملات روزانه دارد و از ساعت خاصی شروع و در ساعت خاصی تمام می‌شود، 24 ساعته معامله می‌شود.

و از سوی دیگر ارزهای دیجیتال مانند بورس هنوز توسط همه کشورها مورد پذیرش قرار نگرفته است؛ بنابراین تحت تأثیر اخبار گوناگونی که می‌تواند معاملات آن‌ها را در منطقه‌ای و یا در برهه‌ای ممنوع کند و یا مجاز کند، نوسانات قیمتی شدیدتری را در یک شبانه‌روز می‌تواند تجربه نمایند. به همین دلیل در یک شبانه‌روز می‌توانید ببینید نوسان قیمت‌ها بیشتر از 20 درصد است؛ این نوسان قیمت شدید سرمایه افراد را به خطر می‌اندازد.

 

مقایسه سرمایه‌گذاری در بورس با بازار طلا و سکه

در قدم دوم سرمایه‌گذاری در بورس را با سرمایه‌گذاری در بازار طلا و سکه مقایسه می‌کنیم؛ بازار فلز زردی که باید قبول کنیم یکی از مطمئن‌ترین بازارها در دنیاست و حتی دولت‌ها برای پر کردن ذخایر خود سراغ آن می‌روند. این بازار تحت تأثیر رونق اقتصادی دنیا و قیمت جهانی آن است. هرچه اقتصاد پویاتر باشد، ارزش طلا کاسته می‌شود؛ بنابراین ازآنجایی‌که آمریکا یکی از بزرگ‌ترین مخازن طلا در دنیا را دارد، با افزایش نرخ دلار، قیمت طلا کاهش می‌یابد.

به‌طورمعمول در سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت بازار طلا بازاری نیست که سود زیادی نصیب افراد کند، مگر اینکه اتفاق خاصی در جهان رخ دهد که دلار را تضعیف کند (مثل پاندمی کرونا که اقتصاد آمریکا را تضعیف کرد و ارزش طلا را بالا برد). یا در کشور خودمان براثر کاهش ارزش پول ملی، قیمت طلا و سکه افزایش پیدا کند. البته حباب مثبت سکه و طلا و به‌ویژه سکه نیز در سود کوتاه‌مدت تأثیرگذار است، یعنی در کوتاه‌مدت ممکن است سکه حباب مثبت زیادی گرفته و قیمت آن بیشتر از ارزش واقعی‌اش شود در این صورت در کوتاه‌مدت معاملات طلا سودآور است. البته در خصوص طلای زینتی این را هم باید بدانید که در حالت عادی کارمزد و مالیات مانع سودآوری آن می‌شوند و سکه نیز سود چندانی نخواهد داشت.

بااین‌وجود طلا و سکه در بلندمدت برای حفظ ارزش سرمایه شخصی مناسب هستند، البته در رونق اقتصاد نقشی ندارند. درحالی‌که بورس داستان متفاوتی دارد؛ بورس در معاملات کوتاه‌مدت نیز می‌تواند سودآوری داشته باشد و با توجه به کمک در تأمین مالی شرکت‌ها در رونق اقتصاد نیز نقش مهمی بازی می‌کند؛ زیرا شرکت‌ها در بورس با عرضه سهام خود می‌توانند سرمایه لازم را برای توسعه و افزایش تولید محصولات خود جمع‌آوری نمایند.

 

دلایل سرمایه‌گذاری در بورس

نکته بعدی در رابطه با بورس حفظ سرمایه شخصی با خرید سهام درست است. اگرسهم مناسبی را خرید کنید، با افزایش تورم، دارایی‌های شرکتی که شما سهم آن را خریدید هم گران‌تر می‌شود و بنابراین ارزش سهم شما هم بالاتر می‌رود. در واقع اگر سهام داشته باشید دست کم از تورم جا نمی‌مانید.

 

سرمایه‌گذاری در بورس در مقابل سرمایه‌گذاری در تولید

هیچ کشوری بدون رونق تولید نمی‌تواند اقتصاد سالمی داشته باشد، لذا تأسیس کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید همیشه سرمایه‌گذاری عالی محسوب می‌گردند؛ اما چند درصد افراد جامعه توانایی مالی تأسیس کارگاه و یا کارخانه را به‌تنهایی دارند؟ یا چه تعداد افراد مهارت لازم را جهت تولید کالای خاص دارند؟ حتی گاهی سن و سال افراد مانع چنین سرمایه‌گذاری می‌شود. از سوی دیگر کارهای مشارکتی و تعاونی در جایی مانند کشور ما ضعیف است. همچنین ریسک تأسیس یک کارخانه را هم باید در نظر گرفت.

اما مشارکت در بازار سرمایه بدون محدودیت توان جسمی و سنی و تحصیلی تنها با آموزش سرمایه‌گذاری در بورس شروع می‌شود و با هر مقدار سرمایه ادامه می‌یابد.

هر زمان که معامله‌گر بخواهد می‌تواند سرمایه خود را به‌راحتی با فروش سهام خود از یک صنعت خارج کرده و در صنعت دیگری با خرید سهام آن شروع به فعالیت کند، اما امکان تغییر فعالیت کارخانه‌ها مشکل است.

بنا به همین دلایل خرید سهام شرکت‌ها در بورس روش ساده‌تر و امکان‌پذیرتری نسبت به تأسیس کارگاه است. البته داشتن آگاهی از یک صنعت و پیگیری اخبار و بررسی سود و زیان شرکت‌ها در انتخاب درست سهام، در بازار سرمایه اهمیت زیادی دارد.

 

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس

بازار دیگری که در کنار بازار سرمایه افراد به سمت آن می‌روند، بازار ملک است؛ یکی از بازارهایی که برخلاف سرمایه‌گذاری در بورس، سرمایه زیادی نیاز دارد و اولین محدودیت برای ورود همه افراد جامعه همین سرمایه بالا است.

خرید زمین مناسبی که در منطقه‌ای با آینده روشن باشد ازیک‌طرف و ساختن ساختمان درزمانی که مصالح ساختمانی قیمت روبه رشدی دارند از سوی دیگر سرمایه گزاری در بازار ملک را سخت کرده است. البته اگر به سرمایه‌گذاری در ملک و مسکن علاقه دارید، نگران این موارد نباشید. ما در گروه سود و سرمایه آموزش‌های خوبی را در این زمینه برایتان تدارک دیده‌ایم. برای این منظور می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید:

آموزش سرمایه‌گذاری در ملک و مسکن

البته در نظر داشته باشید برای چنین سرمایه گزاری همچنین صبوری لازم برای فروش در قیمت بالا نیاز است.

اما باید قبول کرد اطمینان خاطر از حفظ سرمایه و افزایش قیمت آن در طولانی‌مدت و همچنین امکان کسب درآمد از طریق اجاره دادن ملک، از عواملی هستند که این سرمایه‌گذاری را برای تعدادی از افراد محبوب کرده‌اند.

سرمایه‌گذاری در بورس اگرچه ریسک بیشتری نسبت به ساختمان دارد؛ اما با توجه به سرمایه کمی که برای شروع نیاز دارد، بازاری برای همه افراد است. در این بازار شما می‌توانید در زمان کمتری سودهای بیشتری به دست بیاورید. این موضوع شاید یکی از بزرگ‌ترین دلایل جذب افراد به بازار بورس باشد.

بهترین سرمایه‌گذاری در بورس

امروزه در ایران روش سرمایه‌گذاری دیگری با توجه به افت ارزش ریال موردتوجه قرارگرفته است؛ تبدیل ریال به ارزی مانند دلار که اکنون روش مناسبی برای حفظ ارزش سرمایه شده است؛ اما این بازار با توجه به اشتباهاتی که بعضی از افراد در خرید ارز تقلبی دچار می‌شوند و از یک‌سو دخالت دولت در این بازار و همچنین ریسک نگهداری ارز در منزل، ریسک زیادی دارد. از طرفی هم خرید دلار و خارج کردن آن از چرخه اقتصادی، ضربه بیشتری به پول ملی وارد می‌کند که این باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود. به همین جهت اصلاً توصیه نمی‌کنیم.

 

جمع‌بندی

اما نکته آخر؛ در همه بازارهای سرمایه‌گذاری دوری از نوسان گیری، داشتن دید بلندمدت و کسب اطلاعات درست و مطمئن، می‌تواند ریسک را کم کند. در همین راستا، اقدام به آموزش سرمایه‌گذاری در بورس از یک منبع باتجربه و آشنایی با روش‌های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در کنار داشتن دید بلندمدت، سرمایه‌گذاری در هر شرایطی را با موفقیت همراه می‌کند، حتی اگر بازار نزولی باشد.

 

این نوشته در بورس ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *