معرفی ارز کاردانو یا آدا (Cardano, ADA)

کاردانو چیست؟

 

ارز دیجیتال کاردانو (ADA) چیست؟ چرا ایجاد شده و اصلاً چرا اینقدر مورد توجه کاربران قرار گرفته است؟

سال 2015 بود که چارلز هاسکینسون (بنیانگذار کاردانو) که تا آن زمان در پروژه اتریوم کار میکرد، به دلیل اختلاف نظرهایی که با ویتالیک بوترین داشت نهایتاً از پروژه اتریوم استعفا داد و بیرون آمد. او روی یک ایده جدید کار کرد و می‌خواست ارز جدیدی را ایجاد کند که نهایتاً تا سال ۲۰۱۷ این اتفاق افتاد و این ارز جدید با اسم ADA یا همان ارز شبکه کاردانو به دنیا معرفی شد.

آپدیت‌های شبکه کاردانو

از نقشه راه کاردانو و آپدیت‌هایی که در این شبکه قرار است اجرا شود، تا امروز سه مورد انجام شده و به صورت کلی ۵ آپدیت قرار است که روی این شبکه انجام شوند. دو مورد دیگر از آن باقی است که زمان دقیق اجرای آن‌ها مشخص نیست، اما نکته‌ای که در این مورد بد نیست در نظر داشته باشیم این است که بروزرسانی‌های کاردانو به بهبود کارکرد شبکه آن و در نتیجه بالاتر رفتن قیمت ارز ADA می‌شود.

تعداد کوین کاردانو و کوین‌های در گردش

در مجموع 45 میلیارد کوین قرار است که کاردانو در شبکه خود داشته باشد و تا امروز هم تقریباً 33 میلیارد مورد از آن استخراج شده است و بین کاربران در حال گردش است. بین کاربرها

از آنجایی که چارلز هاسکینسون در پروژه اتریوم هم مشارکت داشته و همکار آقای بوترین بوده، اشراف کاملی به مشکلاتی که بیت‌کوین و یا اتریوم ارزهای نسل اول و نسل دوم داشت، به همین دلیل خیلی روی این مسئله کار کرد و باعث شد که ارزی را ایجاد کند که آن را نسل سوم ارزهای دیجیتال نامگذاری کرد.

اما چرا? مگر کاردانو چه چیزی دارد که با ارزهای قبلی متفاوت است؟

 

ایرادات بیت‌کوین و اتریوم

همانطور که می دانید ما یک سری ایرادات را در بیت‌کوین یا اتریوم می‌بینیم که وجود دارد. به عنوان مثال شاید انجام تراکنش‌ها آنقدر که انتظار داریم سرعت ندارد و یک مقدار با کندی این کار انجام می‌شود. مثلاً در مورد بیت‌کوین می‌بینیم که حداقل ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا هر بلاک جدید ایجاد شود و در هر بلاک هم تقریباً پنج هزار تراکنش می‌تواند گنجانده شود.

این برای زمانی که بیت‌کوین کمتر مورد توجه بوده می توانست خیلی جذاب باشد و آن زمان شاید خیلی تراکنش‌ها  معطل نمی‌ماندند، اما امروز که حجم تراکنش ها بالا است اینکه هر بلاک فقط ۵ هزار تراکنش در آن انجام شود و ۱۰ دقیقه هم زمان ببرد و بلاک بعدی ثبت شود، باعث می‌شود که خیلی از تراکنش‌ها در صف باقی بمانند. به خصوص اگر کارمزد پایینی را بخواهیم پرداخت کنیم.

این‌ها کاربران شبکه بیت کوین را یک مقدار دچار مشکل کرده است.

بیتکوین و اتریوم

مقیاس پذیری ارز دیجیتال کاردانو

برای حل این مشکل هاسکینسون که در زمینه ریاضیات هم مهارت دارد، یک الگوریتم را در شبکه کاردانو استفاده کرد به نام اوربوروس که با استفاده از این الگوریتم هر بلاک به مثلاً چند صد قسمت تقسیم می‌شود و در واقع تراکنش ها در هر قسمت به صورت مجزا انجام می‌شود و هر قسمت زمانی که تکمیل شد، تراکنش انجام می‌شود.

اما اگر حجم تراکنش‌ها خیلی بالا برود هرکدام از این ۱۰۰ قسمت خودشان تبدیل به مثلاً هزار قسمت می‌شوند و این مقیاس پذیری شبکه کاردانو را خیلی بیشتر می‌کند. به این معنی که هرچه تعداد تراکنش‌ها و کاربران شبکه کاردانو بیشتر شود، این شبکه خودش را بیشتر وقف می‌دهد. این امر باعث می‌شود خیلی سریع‌تر تراکنش‌ها انجام شوند و حتی اگر باز هم تعداد خیلی بیشتر از این صحبت‌ها شود، این پیش‌بینی انجام شده است که این بخش‌ها به صورت موازی ضبط شوند و درخواست‌ها دیگر در صف قرار نگیرند. این قابلیت فوق العاده جذابی است که باعث بالا رفتن سرعت تراکنش‌ها و کاهش کارمزد این شبکه می‌شود.

 

قرارداد هوشمند

از طرف دیگر کاربردهایی که اتریوم داشته مثل اسمارت کانترکت‌ها (یا قراردادهای هوشمند) یا فعال‌سازی نرم‌افزارها در بلاک‌چین، در شبکه کاردانو هم داریم.

همه این‌ها باعث می‌شود بتوانیم فوق العاده بیشتر روی این ارز حساب کنیم و حتی بر روی کاغذ خودش را یک سر و گردن از اتریوم هم بالاتر بیاورد. بنابراین توصیه می کنم حتما به این ارز توجه داشته باشید و آن را بررسی کنید. ارزی است که از نظر فاندامنتال فوق العاده برای رشد جا دارد و به خصوص برای بلندمدت می شود به آن فکر کرد.

 

کیف پول کاردانو

اگر قصد داشتید که این ارز را بخرید و در کیف پول خودتان نگهداری کنید می توانید از کیف پول های یورویی یا اتمیک استفاده کنید که نسخه موبایل یا نسخه دسکتاپ هم دارند. اگر هم از کیف پول های سخت افزاری مثل لجر و ترزور استفاده می کنید، این کیف پول‌ها هم  از این ارز پشتیبانی می کنند.

 

فایل صوتی این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *